Alennukset

Tarkan Tiketti

Tarkan Tikettejä on tarjolla eri hintaisina alkaen 2 €. Mitä aikaisemmin ennen matkaa hankit liput sitä edullisemmin ne saat. Lippuja myydään vain verkkokaupassa. Kulloinkin tarjolla olevat Tarkan Tiketit löytyvät suoraan verkkosivuilta aikatauluhaun kautta. Vuorolistauksissa on esillä jokaiseen vuoroon myytävät Tarkan Tiketit sekä sillä hetkellä myynnissä olevan lipun halvin hinta. 

Tarkan Tiketti myydään vain yhdensuuntaiseen matkaan. Jos haluat Tarkan Tiketin menopaluu-matkaa varten, niin sinun on ostettava lippu kumpaankin suuntaan erikseen. Kun olet ostanut menomatkan lipun, niin sitten voit hankkia erikseen paluumatkan lipun.

Huom. Seuraavien liikennöitsijöiden Tarkan Tiketit oikeuttavat nousemaan kyytiin ja poistumaan kyydistä vain lipussa määritellyssä lähtö- ja määräpaikassa: Länsilinjat Oy, Väinö Paunu Oy ja Pekolan Liikenne Oy ja Yhdysliikenne Oy. Vuoroa liikennöivän bussiyrityksen tiedot näet aikatauluhaun "Vuoron tiedot" sivulla. Tarkat Tiketit löytyvät uudistuneesta lippukaupastamme. Kts. tiedote asiasta.

Menopaluualennus

Alennus on 10 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta.

Opiskelija-alennus

Alennus on 50 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennus myönnetään esittämällä Matkahuollon ja VR:n yhteinen opiskelijakortti tai Matkahuollon liikemerkillä varustettu opiskelijajärjestön kortti. Opiskelija voi hankkia Matkahuollon ja VR:n yhteisen opiskelijakortin Matkahuollon toimipaikoista sekä lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä. Kortin saa myös VR:n lipunmyynneistä. Alennukseen oikeuttavan matkalipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta. Lue lisää opiskelijakortin hankinnasta.

Eläkeläisalennus

Alennus on 30 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennukseen ovat oikeutetut kaikki 65 vuotta täyttäneet esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Alennus myönnetään myös esittämällä kuvallinen Kela-kortti, jossa on merkintä ”eläkkeensaaja” sekä Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkki. Myös Kela-kortti tai Matkahuollon oma eläkeläiskortti oikeuttavat alennukseen. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta.

Lapsi- ja nuorisoalennukset

Kaksi alle 4-vuotiasta lasta matkustaa ilmaiseksi 12 vuotta täyttäneen maksavan matkustajan kanssa. 4-11 -vuotias lapsi saa matkasta 50 prosentin alennuksen aikuisten normaalista menolipun hinnasta matkan pituudesta riippumatta. 12-16 -vuotias saa 50 prosentin alennuksen aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennus myönnetään matkustajan osoittaessa ikänsä henkilötodistuksella. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta.

Varus- ja siviilipalvelusmiesalennus

Alennus on 30 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennus myönnetään esittämällä varusmieskortti tai siviilipalvelustodistus. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta.

Ryhmä- ja perhealennus

Aikuisten maksun maksavat matkustajat saavat 25 prosentin alennuksen normaalista menolipun hinnasta, kun ryhmä koostuu vähintään kolmesta maksavasta matkustajasta. Yhdensuuntaisen matkan on oltava vähintään 60 kilometriä. Lisäksi yli 9 hengen ryhmillä on oltava Matkahuollosta tehty paikanvaraus. Alennukseen oikeuttava lippu ostetaan linja-autoasemalta ennen matkaa.

Lehdistöalennus

Alennus on 30 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennus myönnetään lehtimiesjärjestöjen jäsenkorteilla, joissa on Matkahuollon liikemerkki. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta. Yhdelle matkalle myönnetään vain yksi alennus.